Veur oale leu op jonge groond 2024

DATUM
Donderdag 11 juli 2024

TIJDSTIP
19:00 uur tot 23:00 uur

LOCATIE
Feesttent op het Plein van de Lutterse boeren

OMSCHRIJVING
Dit jaar worden voor de 45e keer de Hellehondsdagen in De Lutte georganiseerd, en dus pakken we uit met een extra feestavond op donderdag 11 juli! Tijdens het vorige lustrum lag de focus op een jonger publiek, dit jaar staan de wat oudere Lutternaren centraal. We hebben dan ook een programma samengesteld voor de 50+’er, maar uiteraard is iedereen van harte welkom in de feesttent op het Plein van de Lutterse Boeren. De avond trappen we af met The Hounddogs & The Sparkles en daarna is het podium voor de Lutter Muzikanten.

Maar dat is nog niet alles! Om deze jubileumfestiviteit extra glans te geven zorgen wij voor tafels en stoelen in de tent, er zal ruim voldoende zitgelegenheid zijn. Daarnaast zorgen we voor bediening aan tafel, dus blijf lekker zitten en genieten. En als klap op de vuurpijl serveren we deze avond – naast ons reguliere assortiment – ook ‘oalerwets’ advocaat met slagroom, boerenjongens en bessen. Dat belooft nu al een onwijs gezellige avond te worden!

THE HOUNDDOGS & THE SPARKLES
In een heel ver verleden (ergens in de jaren ’90) stonden ze al eens op het grote podium van de Hellehondsdagen. Dat The Hounddogs, weliswaar in een andere bezetting, daar ooit nog eens op terug zouden keren, mag absoluut een grote verrassing worden genoemd. Maar op donderdag 11 juli gaat dat dus wel gebeuren. Na twee optredens in het Dorpstheater wagen de mannen zich nu weer aan het grotere werk. Oer-Hounddogs Peter Benneker en Stephan Scheper gaan dit keer het podium op met Marco Oude Elferink (cajon/zang), André Mulder (zang) en Johan Wagelaar (sologitaar/zang). En ook nu kunnen The Hounddogs met trots melden, dat ze vocaal opnieuw worden ondersteund door The Sparkles. Een achtergrondkoor met veel bekende gezichten en een hoog Lutter gehalte. Wat het publiek kan verwachten? Lekker swingende rocknummers die iedereen kent, maar ook wat meer ingetogen klassiekers. Van Bruce Springsteen en de Rolling Stones tot The Eagles en U2. En dat alles overgoten met een onmiskenbaar akoestisch Hounddog-sausje.

DE LUTTER MUZIKANTEN
Door talrijke optredens in binnen- en buitenland hebben De Lutter Muzikanten een goede naam weten op te bouwen. Op jaarlijks terugkerende evenementen, zoals “Bloaz’n met Poas’n” en het gezellige zomerconcert “Onder de bomen” in de dorpskern van De Lutte, hebben ze veel mensen enthousiast weten te maken voor de Egerländer Blasmusik. Bovendien zijn de muzikanten vaak te vinden op zomerfeesten, volksfeesten, schuttersfeesten en bedrijfsfeesten. Voor de 45e editie van de Hellehondsdagen brengen ze op donderdagavond met een speciaal optreden de tent in muzikale sferen.