Mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’ 2018

DATUM
Vrijdag 13 juli 2018

TIJDSTIP
19:30 uur Dames en heren

LOCATIE
Dorpskern

OMSCHRIJVING
Het startschot van de 20e editie van de mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’ is tevens het startschot voor de Hellehondsdagen. Vrijdag 13 juli om 19:30 uur wordt het startschot gelost voor de inmiddels traditionele mountainbikewedstrijd. Een wedstrijd die georganiseerd wordt door de actieve wielerclub De Lutte. De fietsgroep kent inmiddels zo’n 65 leden.

IMG_2018

Traditiegetrouw start het dorpsfeest met deze zinderende en bloedstollende wedstrijd. Sportieve Lutternaren, maar ook mensen van buiten ons dorp, fietsen zich op deze avond hun longen uit hun lijf. Spektakel gegarandeerd!

De beklimming van de inmiddels beruchte ‘Col du Plexat’ en het ludieke commentaar zorgt ervoor dat ook de wat minder sportieve toeschouwer zich geen moment zal vervelen.

De organisatie rekent opnieuw op een flink deelnemersveld. De deelnemerslijsten worden vlak voor de start uitgereikt. De dames fietsen 45 minuten; de heren en duo’s mogen na een uur uitmaken wie na afloop op het podium in de feesttent de ereprijzen in ontvangst mag nemen.
Een ervaren jury tekent voor een goede registratie van het deelnemersveld, er wordt een klassement opgemaakt voor de drie snelste clubleden van de wielerclub De Lutte en een algemeen klassement voor de beste drie dames en heren en dit jaar de eerste duo’s in de categorie Heren, Dames en Mix. Deze prijzen worden direct na de wedstrijd uitgereikt in de feesttent.

PREMIES
Tijdens de wedstrijd zijn er dit jaar ook weer mooie premies te verdienen. Deze gaan niet alleen naar de snellere rijders maar ook voor de recreatieve deelnemers zodat velen een extra beloning voor hun prestatie krijgen.

DAMES EN HEREN
De start van de wedstrijd voor dames en heren zal plaatsvinden om 19:30 uur.
De deelnemers kunnen hun startnummers ophalen tussen 18:15 uur en 19:00 uur in de zaal van de Vereeniging aan de Dorpsstraat. Om 19:00 uur is de voorbespreking in de Vereeniging om de (veiligheids)regels en wijzigingen te bespreken.
Er zullen weer diverse leuke premies te verdienen zijn. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om ± 20:30 uur in de feesttent.

NIEUW! DUO RACE
U kunt zich dit jaar inschrijven voor een nieuw onderdeel, de sensationele Duo Race!
Hiervoor hebben we een klassement Heren, Dames en Mix. De Duo Race is toegankelijk voor jong en oud om eens samen te fietsen. De minimumleeftijd is 14 jaar. Spectaculair onderdeel van de race wordt de pitstraat. De duo’s zullen ongeveer halverwege de wedstrijd minimaal 1x wisselen (meer wisselen mag ook) in de pitsstraat. Omdat de race dit jaar voor de eerste keer wordt georganiseerd en uniek is in Nederland houden we om veiligheidsreden de inschrijving op maximaal 10 duo’s (20 deelnemers).

AANMELDEN
Deze wedstrijd is voor NIET wedstrijd licentie houders, dus voor amateurs. Dit maakt het net was leuker en gezelliger om mee te doen. Om u aan te melden vult u onderstaand aanmeldingsformulier in.
Het inschrijfgeld bedraagt per persoon € 10,- (waarvan € 5,- borg voor het startnummer, bij inlevering van het startnummer ontvangt u de borg terug). Voor Duo’s bedraagt het inschrijfgeld in totaal dus € 20 (met € 10,- borg)  U dient het inschrijfgeld te betalen op het moment dat u uw startnummer af komt halen.

Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 11 juli.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Visschedijk – 06 – 23 63 94 36 of via mark.visschedijk@hotmail.com

HET IS NIET MEER MOGELIJK OM U AAN TE MELDEN