Kleedjesmarkt & straatartiesten 2024

DATUM
Zondag 14 juli 2024

TIJDSTIP
10:30 uur tot 15:00 uur

LOCATIE
Parkeerplaats op de hoek van de Plechelmusstraat en Boerrichterstraat

KLEEDJESMARKT
Nu we de Zomerfair terugbrengen op de Hellehondsdagen wordt de kleedjesmarkt weer het domein van de jongste inwoners van ons dorp. Speelgoed, kleding, huisraad en noem maar op… Het mag allemaal te koop worden aangeboden om zo nog een leuk zakcentje te verdienen voor de vakantie. Het verkopen van etenswaren, dranken en dieren is niet toegestaan.

De verkoop gebeurt vanaf een door jullie zelf meegebracht kleed. Het is niet mogelijk om via de organisatie van de Hellehondsdagen een kraam te huren, en niet toegestaan om zelf een kraam of tafels op te bouwen. Een ├ęchte kleedjesmarkt dus.

STRAATARTIESTEN
De zondag is tijdens de Hellehondsdagen de drukst bezochte dag. Door het hele dorp vinden er verschillende activiteiten plaats en er zijn enorm veel bezoekers.

Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als we deze bezoekers nog wat extra plezier kunnen geven door kinderen als levend standbeeld, als goochelaar, als straatmuzikant of met een ander creatief idee op te laten treden. We zijn dan ook op zoek naar kinderen die dat leuk vinden en die wel een zakcentje bij willen verdienen. Vergeet daarvoor niet om een potje mee te nemen waarin het publiek wat muntjes kwijt kan, want de ervaring leert ons dat een levend standbeeld niet arm blijft op zo’n zondag!

De kinderen mogen zelf een mooi plekje zoeken in het dorp. Ze mogen zelf weten om welke tijd ze komen en ze mogen blijven zolang als ze het leuk vinden. Het is het drukst in het dorp tussen 10:30 uur en 15:00 uur, en misschien is de mooiste plek wel in de buurt van de kleedjesmarkt, Proef & Geniet en de Zomerfair. Je hoeft je niet aan te melden voor deelname.