Escaperoom Beat Bommen Berend

DATUM
Zondag 10 juli 2022

TIJDSTIP
10:00 uur tot +/- 16:00 uur

LOCATIE
Plechelmusstraat

OMSCHRIJVING
In een verrijdbare aanhanger is een mobiele beleving gecreĆ«erd, waarbij de geschiedenis en de actualiteit van het Rampjaar 1672 in Overijssel op een uitdagende manier onder de aandacht wordt gebracht bij (groot)ouders met kinderen, jongeren en (historisch) geĆÆnteresseerden op lokaal niveau.
Vanaf 3 juni maakt Beat Bommen Berend een tour door onze provincie en komt op zondag 10 juli ook naar de Hellehondsdagen.

ESCAPEROOM
De mobiele beleving is in essentie een escaperoom met originele spellen die zich binnen en buiten de aanhanger afspelen. De bezoeker speelt een spel van 20 minuten met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Het gaat hierbij om hands-on spellen zonder digitale elementen. Voorbeelden zijn het maken van een legpuzzel buiten de aanhanger en het maken van puzzels in de aanhanger zelf. De deelnemers krijgen de kans om de escaperoom op twee manieren te doorlopen, een route van de protestanten en een route van de katholieken. Zowel de binnenruimte van de aanhanger als de omgevingsruimte wordt voor het spel benut.