Dorpsquiz 2023

DATUM
Vrijdag 30 juni 2023

TIJDSTIP
19:00 uur tot 23:00 uur

LOCATIE
Locatie naar keuze

WAT IS DE DORPSQUIZ?
De Dorpsquiz is een avondvullende quiz waaraan het hele dorp, van heel jong tot heel oud, in teamverband kan meedoen. We noemen het gekscherend wel eens de Champions League onder de pubquizzen. Er wordt gestreden om (geld)prijzen, maar verbinding, gekkigheid, saamhorigheid en gezelligheid staat voorop.
Natuurlijk gaat de Dorpsquiz over ons dorp, de inwoners, het verenigingsleven en de bedrijvigheid, maar de quiz bevat ook algemene kennisvragen, ludieke opdrachten of vragen waarbij je het antwoord op locatie kunt vinden.

DORPSQUIZ 2023
Dorpsquiz 2023 staat voor de deur! De eerste editie was het vooral ongeloof en verbazing die de boventoon voerde, de tweede editie gaf een waanzinnig kippenvelmoment in een bomvolle kerk. De derde editie hebben we ons bescheurd om alle Céline Dion-imitaties en kale koppen nu is het tijd voor de vierde editie.
Moet het dit jaar nóg gekker of spectaculairder? Gaan mensen ieder jaar meer verwachten? Lukt het ons eigenlijk wel om het enorme succes van de voorgaande edities te evenaren? We hebben geen idee, maar we gaan wel ons best doen om er een fantastische quiz van te maken. Jullie kunnen dus de messen weer gaan slijpen, want op 30 juni is het aan jullie om de strijd aan te gaan voor de felbegeerde wisselbeker!

DE OPENING
Op 30 juni trappen we rond 18:30 uur de Dorpsquiz af met een spectaculaire opening. Dit gebeurt op een voor jullie nu nog onbekende locatie. Hoewel het daadwerkelijke spel pas om 19:00 uur begint hopen we natuurlijk dat alle teams weer op volle sterkte aanwezig zijn tijdens deze opening. Want uiteindelijk is het dát waar de Dorpsquiz om draait: saamhorigheid, gezelligheid en verbinding.

DE START VAN DE DORSPQUIZ
Om klokslag 19:00 begint de Dorpsquiz. De teamcaptain ontvangt een Quizmap en neemt deze Quizmap mee naar een zelfgekozen uitvalsbasis, bijvoorbeeld de woning van één van de teamleden, een kroeg of een sportkantine. Het is belangrijk dat deze basis strategisch gekozen wordt, want voor het vinden van antwoorden is er veel toegestaan. Je mag googelen, je mag boeken nazien, je mag iedereen bellen die je kent en je mag op locatie gaan kijken. Dat wat binnen de regels van onze spelregels en ons wetboek valt, dat mag!

We hebben de spelregels alvast online gezet, omdat uit ervaring blijkt dat deze niet altijd even goed worden gelezen. Maar als je geen punten mis wilt lopen is dat wel heel belangrijk, doe dat dus ruim voordat de Dorpsquiz begint.

TEAM
Er geldt geen minimum of maximum voor het aantal deelnemers per team. Stel een team samen met vrienden, collega’s, familie of buren. Haal bier, wijn, chips en hapjes in huis. Het wordt een strijdlustige, maar vooral ook hele gezellige avond! Iedereen kan mee doen! Jong en oud. Enige voorwaarde is dat de Teamcaptain minimaal 18 jaar oud is en in De Lutte woont.

Aan het einde van de avond dient de ingevulde Quizmap weer ingeleverd te worden. En dan begint het grote wachten op de uitslag!

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 15 juli omstreeks 20:00 uur tijdens de Hellehondsdagen in de feesttent: wie zijn de grootste slimmeriken van De Lutte? En wie gaan er af als een gieter?

AANMELDEN
Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per team. Na inschrijving ontvang je van ons een betaalverzoek (Tikkie) op het mobiele telefoonnummer dat je op het inschrijfformulier hebt ingevuld. We hebben besloten om het inschrijfgeld te verhogen om onze kosten beter te kunnen dekken. Per team gaat er € 25,- in de prijzenpot, waardoor er maar liefst € 1.250,- te verdelen valt! Meer informatie over het prijzengeld vind je terug in de spelregels.

Vanaf maandag 8 mei 19:00 uur is het mogelijk om je aan te melden. Er is plek voor maximaal 50 teams, dus wees er snel bij (in 2022 zaten we bijna vol!). Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de spelregels en algemene voorwaarden voordat je je inschrijft. De aanmelding sluit op zondag 28 mei om 23:00 uur (of eerder als het maximaal aantal teams bereikt is). Na 28 mei is het niet meer mogelijk om je nog aan te melden voor de Dorpsquiz.

DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN.