Cornholetoernooi 2024

DATUM
Zaterdag 13 juli 2024

TIJDSTIP
14:00 tot 18:30 uur

LOCATIE
Dorpstraat, voor Plexat

OMSCHRIJVING
Cornhole is afkomstig uit Amerika, waar het ook wel bean bag game of sack toss game wordt genoemd. Niemand weet precies hoe cornhole is ontstaan, maar het is waarschijnlijk afkomstig van het spel Quoits en Bean-bag Bull’s-Eye. Bij deze oude oer-Amerikaanse spellen was ook het doel om ‘zakjes’ in een gat te werpen, maar zag het er iets anders uit dan het hedendaagse cornhole zoals wij het nu kennen. In Chicago en omstreken werd/wordt cornhole bags genoemd. Cornhole verspreidde zich eind jaren zeventig en begin jaren tachtig in Chicago, Illinois en de noordwestelijke regio van Indiana, waarna het al snel populariteit won in geheel Amerika.

Het cornholetoernooi maakte in 2022 zijn debuut op de Hellehondsdagen maar heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een absolute smaakmaker. Cornhole staat in Twente ook wel bekend als pitt’nzak gooi’n of zaad smiet’n. Inmiddels een regelrechte rage in de Verenigde Staten en nu dus ook wereldberoemd in De Lutte en omstreken. Wij hopen jullie allen te enthousiasmeren en zien jullie graag tijdens de Hellehondsdagen in De Lutte. Gezelligheid, competitie en ontspanning in combinatie met een heerlijk drankje! Onder toeziend oog van de organisatie, een koppel geoefende cornholefanatiekelingen, is het nu dus de beurt aan jou.

We verwachten alle deelnemers om 14:00 uur op het wedstrijdterrein. Zodra alle teams aanwezig zijn en het inschrijfgeld is betaald aan de organisatie starten we rond 14:15 uur met de uitleg van de spelregels. De eerste wedstrijden worden gespeeld om 14:30 uur en het toernooi is – na de finalewedstrijden – rond 18:30 uur ten einde.

AANMELDEN
Een team bestaat dit jaar voor het eerst uit vier personen. Je kunt een team aanmelden voor het cornholetoernooi door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per team en kun je op zaterdag 13 juli ter plekke contant voldoen bij de organisatie. Er is ruimte voor maximaal 25 teams en VOL = VOL.

Nadat je het aanmeldingsformulier hebt verstuurd krijg je van automatisch een bevestiging. Voordat het toernooi begint ontvang je van de organisatie informatie met daarin de poule-indeling, speluitleg en de spelregels.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.