Belevingsfietstocht 2022

DATUM
Zaterdag 9 juli en zondag 10 juli 2022

TIJDSTIP
Starten tussen 10:00 tot 13:00 uur

LOCATIE
Tourist info De Lutte

OMSCHRIJVING
Tourist info De Lutte-Losser heeft een hernieuwde Belevingstocht ontwikkeld, waarbij je op de fiets kunt genieten van al het moois en lekkers dat de Schatkamer van Twente te bieden heeft? De route wordt geïntroduceerd tijdens de Hellehondsdagen in het weekend van 8 t/m 10 juli a.s. in De Lutte. Al fietsend krijg je een indruk van wat het landschap van Twente aan natuurschoon, historie en vermaak te bieden heeft en kun je gebruik maken van kortingsbonnen op bijvoorbeeld koffie/thee, lunch of diner, ijs, entreegelden, etc.

DE ROUTE
De route is circa 40 kilometer en fiets je op fietsknooppunten. Onderweg kom je tal van weetjes en leuke tips tegen om even van de fiets af te stappen, op een terrasje gezellig te genieten, een bedrijf te leren kennen of je te laten informeren over het oude ambacht bij een klompenmakerij. Ook kan onderweg een activiteit worden gedaan, zoals midgetgolfen en natuurlijk kun je gewoon van de mooie en afwisselende Twentse natuur genieten.

De start is bij de Tourist info De Lutte aan de Plechelmusstraat en je fietst onder andere over de Hakenberg en door de mooie natuurgebieden het Roderveld, Landgoed Singraven en het Lutterzand. De fietsroute laat je al toerend kennismaken met Fruitboerderij ’t Nije Eskes, Museum Natura Docet, Schaapskooi Stroothuizen en het Arboretum Poort Bulten. Natuurlijk kom je ook cultuur tegen, zoals de St. Plechelmuskerk, het Klöpkeshoes, een commiezenhut en het Jan Wesselinkshoes. Dus variatie genoeg!

SPECIALE INTRODUCTIEPRIJS TIJDENS DE HELLEHONDSDAGEN
De route kan op zaterdag 9 en zondag 10 juli worden afgehaald bij de Tourist info De Lutte tussen 10.00-13.00 uur. Tijdens het weekend van de Hellehondsdagen geldt een speciale introductieprijs van € 5,00 per persoon. Je ontvangt hierbij ook een klein presentje. Daarna kan de route dagelijks worden afgehaald tijdens de openingstijden van de Tourist info.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Tourist info De Lutte-Losser

Er is ook een Belevingstocht De Lutte-Losser in de maak, waarover binnenkort meer.